تخم خارمریم (Milk Thistle Seeds) که از گیاه خارمریم گرفته میشود، قرنهاست در طب سنتی برای درمان بیماریهای کبدی مورد استفاده قرار میگیرد. مهمترین ترکیب فعال موجود در آن سیلیمارین (Silymarin) است که خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد التهابی قوی دارد.
این ترکیب از سلولهای کبدی در برابر سموم محافظت کرده و به بازسازی آنها کمک میکند، به همین دلیل در درمان بیماریهایی مانند کبد چرب، هپاتیت و سیروز مؤثر است.
همچنین، تخم خارمریم باعث کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و بهبود گردش خون میشود، که در سلامت قلب نقش مهمی دارد. خواص ضد التهابی آن نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را در برابر بیماریها مقاومتر میسازد.
از دیگر خواص این دانه میتوان به تنظیم قند خون، کمک به کنترل دیابت نوع ۲ و حتی کاهش علائم پیری اشاره کرد.